Ana Sayfa / Manşet / Adalet Bakanı Gül’den sanal medya yasası teklifine dair açıklama

Adalet Bakanı Gül’den sanal medya yasası teklifine dair açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Meclis’e sunulması beklenen yeni sanal medya yasası teklifine dair endişeler konusunda partisi AKP’yi, “sansüre, eleştiri ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma yolundaki bir şeye asla müsaade etmez” sözleriyle savundu. 
Ankara’daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde, Anadolu Yayıncılar Derneği’nce düzenlenen ve 25 televizyon kanalında canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor” programına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
12 Eylül Askeri Darbesi’nin 41’inci yılında olunduğunu hatırlatarak 12 Eylül zihniyetinin sinmiş olduğu anayasadan tamamıyla kurtulunması gerektiğini dile getiren Gül, sivil anayasa yapımın mümkün olduğunu belirtti.
Gül, “Hala darbe sonrası bir anayasanın yürürlükte olması kabul edilebilir bir şey değil. İçeriğinden, diğer konulardan bağımsız olarak siviller kendi gündemiyle oturup bir anayasa yapabilir. Siyasetin topluma bu anlamda bir ödevi var. Milletimiz ile beraber tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile beraber yeni sivil anayasayı yapma çabamız devam ediyor. Umarız bunda başarılı oluruz. Topluma böyle bir ödevimiz var” dedi.
‘SİVİL ANAYASA TERCİH DEĞİL, ZARURET’
Yeni anayasanın bir zaruret olduğunu söyleyen Gül, “Ülkemizin demokrasi ihtiyacına, özgürlük ihtiyacına 82 model dar gelmekte. 2023 ve yeni yüzyıla gidecek, daha özgürlükçü, daha sivil, insanımızın ekmeğini, özgürlüğünü arttıracak yeni ve sivil anayasaya ihtiyaç vardır. Bu bir tercih değil, zarurettir. Siyasetin bu anlamda da bu önümüzdeki dönemde bunu başaracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
YARGI BAĞIMSIZLIĞI
Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu savunan Gül, bu konuda şu sözleri sarf etti: “Kararları bağımsız, tarafsız şekilde, yasamaya karşı da bağımsız yürütmeye karşı da bağımsız. Millet adına karar veriyor. Bizim görevimiz, ödevimiz yasal yönde eksiklikler varsa bunların tespitini yapmak, yasamaya bu anlamda önerilerde bulunmak. Yine yürütme olarak da teknik diğer destekleri vermek. Onun ötesinde anayasadan başka hiçbir yerden emir almayan bir yargının, yargı mensuplarının adaleti tecelli ettirmesidir. Yargı, emniyet ve askeriye gibi FETÖ terör örgütü için önemli, ele geçirilecek mevzi olarak görülen bir yerdir ve buraya kriptolar ile hep sızdılar. Yeni gelen hakim, savcı arkadaşlarımızın yapacak çalışmalarla ilgili bir hazırlık yapıldı. Yasal ihtiyaçlar, idari ihtiyaçlar konusunda düzenlemeler yapıldı. 2023´e kadar gün gün, ay ay neler yapılacağı hedef takvimi olarak belirlendi. 2023 sonrası da devam edecek. Dolayısıyla bu reformlar ne ilktir ne de son olacaktır, devamı da gelecektir.”
YARGI PAKETLERİYLE SAVUNDU
Adalet Bakanı’na AKP’nin yeni dönemde Meclis’e sunması beklenen sanal medya yasası teklifi de soruldu. Gül, teklifte sanal medyada düşünce özgürlüğü ve bu platformların kısıtlanmasıyla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olamayacağını öne sürdü.
“Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle açılan davalar ve sanal medya paylaşımları gerekçesiyle yapılan gözaltılara değinmeyen Gül, AKP döneminde eleştirinin suç olmayacağına dair yargı paketleri çıkarıldığını belirtti.
‘NETLEŞMİŞ BİR KONU Y0K’
Sanal medya düzenlemesinin yasakçı bir anlayışla hazırlanmadığını ileri süren Gül, “Tüm kurumlarla bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma sosyal mecralar üzerinde kişilerin, kurumların dezenformasyona uğramamasıdır. Klavye karşısında insan, karakter suikastı yapmaya hukuk izin veremez. Elinde belge, delil varsa adliyeler, kolluk açık. Bunun partisi, cinsiyeti, siyaseti yok. Partiler üstü. Kişilik haklarına saldırıyı önleyecek, insan onurunu koruyacak nelere ihtiyaç varsa bunlar üzerinde kafa yoruluyor. Dünya örneklerine bakılıyor. Dezenformasyon ve insan onuruna yönelik saldırılarla en etkili şekilde nasıl mücadele etmek gerekiyorsa bununla ilgili değerlendirme sürüyor. Netleşmiş bir konu yok, olduğunda partimiz bunu açıklayacaktır. AK Parti sansüre, eleştiri ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma yolundaki bir şeye asla müsaade etmez” ifadelerini kullandı./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir