Ana Sayfa / Politika / 3 ile araç girişi durduruldu

3 ile araç girişi durduruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 11.35 itibariyle depremlerde 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı. Oktay ayrıca, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a saat 11.00 itibarıyla 48 saat süreyle afetle ilgili sevkiyat yapanlar hariç araç girişinin durdurulduğunu duyurdu.

Arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Oktay, “Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 48 saat boyunca görevli araçların, afet ile bölgeye sevkiyat yapan araçların dışındaki diğer her türlü aracın girmesini durdurmuş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Kayıp ve yaralı sayılarını da açıklayan Oktay şunları söyledi:

Kahramanmaraş 530 kayıp, yaralı 2 bin 900.
Hatay 872 kayıp ve 2 bin 766 yaralı.
Osmaniye 293 kayıp, bin 312 yaralı.
Adıyaman 720 kayıp, 400 yaralı.
Diyarbakır 92 kayıp, 770 yaralı.
Şanlıurfa 95 kayıp, bin 791 yaralı.
Gaziantep 481 kaybımız, 3 bin 890 yaralı.
Adana 146 kayıp, 2 bin 611 yaralı.
Malatya 166 kayıp, 3 bin 298 yaralı.
Elazığ 2 kayıp ve 376 yaralı

Oktay’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Şu ana kadar 312 artçımız mevcut, bunların 6 ve üzeri olan 3 depremimiz var, 24 deprem de 5 ve 6 arasında. Adana Havalimanı lojistik üs haline getirildi.

Yurt dışından 3 bin 294 arama kurtarma personeli geldi, 70’in üzerinde ülke talepte bulundu, 14 ülke fiilen sahada. Sahra hastanelerimiz mevcut, çok hızlı şekilde kurulumlarını yapıyoruz, hasarlı hastanelerin bulunduğu illerde diğer illere hasta sevkiyatını yapıyoruz.

Toplamda yaklaşık 380 bin afetzade MEB ve üniversitelere bağlı tesislerde barındırılıyor.
Malatya-Kahramanmaraş arasında bir sıkıntı vardı, orada alternatif güzergahlar kullanılıyor.
Afet bölgelerinde ulaşım son derece önemli ve kritik. Bölgede işi olmayan vatandaşlarımızı bu yolları kullanmamaları ve bölgeye gitmemeleri yönünde ikaz ediyoruz.

Özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 48 saat itibarıyla görevli araçların dışındaki her türlü aracın girmesini durdurmuş durumdayız bugün saat 11.00 itibarıyla. Toplam 4 bin 785 sağlık personelimiz görev yapmakta, toplam sahada fiilen çalışan personel sayısı 24 bin 443’tür.

Hatay Reyhanlı’ya bugün elektrik verilecek. Kahramanmaraş’ta merkezde kontrollü olarak elektrik verilmeye başlandı. Doğalgazda 6 noktada sorun olduğu ifade etmiştim. Bu konuda ekipler çalışmaya fiilen başladılar. Bu çalışmaların 2-3 gün süreceğini ifade etmiştim.
Bölgeye akaryakıt ve jeneratör sevkiyatı devam ediyor.

Sahada fiilen bakanlarımız işe sahip çıkıyorlar. Sosyal medya üzerinden afeti yönetmeye kalkarsak faydasından çok zarar görmeye başlarız. TSK personeli zaten kullanılmakta. Orada bir sınır söz konusu değil.

Yollarla ilgili Hatay – Reyhanlı yolunda alternatif yol kullanılmakta. Antep-Nurdağı yolu özellikle görevli araçları için açılmış durumda. Özellikle afet bölgelerinde ulaşım son derece kritik. Bizim bu yolları açık tutmamız son derece önemli. İşi olmayan vatandaşların bu bölgelere girmemesini rica ediyoruz. Dolayısıyla bu bölgelerde, Hatay, Maraş ve Adıyaman’da 48 saat itibarıyla görevli araç dışındaki araçların geçişini durdurmuş durumdayız. Diğer illerde de gerek olduğunda aynı tedbir uygulanacak. “ (Kaynak: HalkTv)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin, ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde buluşuyor

Ekonomi ve iş dünyasına dair birçok başlığın konuşulacağı  ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde usta ekonomi gazetecileri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir