Ana Sayfa / Foto Haber / 1 Mayıs Mersin’de kutlandı

1 Mayıs Mersin’de kutlandı

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Mersin’de yapılan yürüyüş ve düzenlenen miting ile kutlandı.
1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla meydanlara çıkan Mersinliler renkli görüntüler oluşturdu. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki miting alanına toplanan Mersin’deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kortejler halinde Cumhuriyet Meydanına yürüdü.

‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Jin,Jîyan,Azadî’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganlarının atıldığı miting, 1 Mayıs İşçi Marşı eşliğinde yapılan saygı duruşu ile başladı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına söz alan DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Deprem felaketi ve ardından tarihi bir seçim gündemiyle 1 Mayıs’ı kutladıklarını söyledi.

İşçi sınıfı olarak depremden sonra seferber olduklarını kaydeden Göksoy, “Bu depremle yıkılan sadece kentler olmadı devletin kurumları da çöktü. İşçiden alıp patronlara verdiler; fakirden çalıp zenginin kasasını doldurdular, dar gelirliden alıp rantiyeye kaynak aktardılar; rant için kentleri ve doğayı betona boğdular; asırlık yardım kurumlarını bile depremde çadır satar hale getirdiler; doğal afetleri felakete çevirdiler: Sözün özü evet memleketi bir şirket gibi yönettiler!” dedi.

Çözümsüzlük dayatıyorlar’
“Toplumun en büyük gücü emeğin örgütlülüğüdür” diyen Göksoy devamla şunları söyledi. “Halk iradesi ile seçilmiş Belediyelere kayyumlar atayarak seçilmiş siyasetçileri cezaevlerine atarak yetmedi her seçim döneminde özgür basın emekçilerini haksız,hukuksuz yere gözaltına alarak, halkın haber alma özgürlüğü engellendiği gibi çözümsüzlük dayatılmaktadır.Çözüm ancak Kürt sorununun kalıcı ,demokratik bir yolla yasal statüye kavuşturulmasıyla olur.
Kapitalizm ve onun en vahşi biçimi olan neo-liberalizm bugün dünya halklarına daha fazla sömürü, daha fazla eşitsizlik, daha fazla yağma, daha fazla yıkım ve yarattıkları bu cehennemin bekçisi olarak daha fazla otoriter rejim vaat ediyor. Bu sömürünün en kötü, en ağır süreçlerinden biri ise ülkemizde yaşanıyor.”

Uygulanan ekonomi politikalarının halkı daha da yoksullaştırdığına dikkat çeken Göksoy, “1 Mayıs’ta işte tam da bu köhnemiş düzene karşı bizler buradayız, bir aradayız. Mücadelenin bize öğrettikleriyle bize karşı olanların bütün engellemeleri ve yok sayma çabalarına rağmen var olduk, var olacağız. Bütün emekçilerin, kimliğinden kültüründen dolayı ötekileştirilenlerin, demokratların, kadınların, işçilerin, memurların, doktorların, öğretmenlerin, mühendislerin hakları için yan yana geldiği gündür 1 Mayıs. Bizi yoksullaştıran, birbirimize düşman etmeye çalışan, ayrıştıran bu iktidar karşısında yan yana omuz omuza durduğumuz gündür 1 Mayıs. Hep birlikte haykıralım Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Birlik ve Dayanışmamız.” diye konuştu.

Mersin’deki 1 Mayıs kutlamaları yapılan konuşmalar ve verilen konser ile sona erdi. (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir