Ana Sayfa / Yerel Yönetimler / CHP’li Kadir Aydar gözaltına alındı

CHP’li Kadir Aydar gözaltına alındı

CHP’li Ceyhan Belediyesi hakkında yürütülen “rüşvet” soruşturması kapsamında aralarında görevden alınan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın olduğu 23 kişinin gözaltına alınırken, Aydar, operasyonu itibarsızlaştırma olarak niteledi. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “rüşvet” soruşturması kapsamında bu sabah Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne bağlı polisler, aralarında görevden alınan Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın da olduğu 23 kişinin ev ile işyerlerine baskın düzenledi. Bu baskınların yanı sıra polisler, Ceyhan Belediyesi’ne baskın düzenleyerek, arama yaptı. Polis tarafından ablukaya alınan belediye binasında aramalar devam ediyor.
23 KİŞİ GÖZALTINDA
Savcılıkça, aralarında Aydar’ın olduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Aydar ile birlikte aralarında müteahhit ve belediye personelinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Aydar, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından emniyete götürüldü. Aydar’ın sosyal hesabından yaptığı açıklama sonrası emniyette giderek teslim olduğu öğrenildi.
‘İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU’
Sosyal medya hesabından operasyona dair görüntü paylaşan Aydar, gözaltına alınmadığını ve emniyette gidip teslim olacağını belirtti. Rüşvet iddialarını yalanlayan Aydar, bu operasyonun hem kendisini hem de partisini itibarsızlaştırma operasyonu olarak niteledi. Ceyhan halkına hizmet ürettiği için suçlandığını, mazbatasının iptal edilerek, görevden aldığını ve buna rağmen sustuğunu ifade eden Aydar, Ceyhan’ın en zengin iş insanı olduğunu, Ceyhan’ı parselleşmek isteyip, rüşvetle iş yapan birkaç müteahhitin inşaatlarını durdurduğu için bu kişilerin kendisine düşman olduğunu ileri sürdü. Açıklama sonrası gidip teslim olacağını ifade eden Aydar, “Kadir Aydar rüşvet almaz, rüşvet yemez, dünyayı da önüne koysalar dönüp bakmaz. Rüşvet alanın da vereninde Allah bin belasını versin” dedi.
EMNİYETTEN AÇIKLAMA 
Konuya ilişkin Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: “Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Ceyhan eski Belediye Başkanı K.A.’nın talimatlarıyla aralarında Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü G.D.D’nin de bulunduğu Ceyhan Belediyesinde görev yapan bir kısım şüphelilerin ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları hususundaki iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştır.
Şüpheliler hakkında 05/02/2020 tarihinde iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararı alındığı, soruşturma kapsamında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlileri ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerinin desteği ile, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap suçlarından 19/12/2020 tarihi itibariyle eş zamanlı operasyon yapılmıştır.
Aralarında iş insanları ve kamu görevlilerinin de olduğu toplam 23 şüpheli gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” (Adana MA)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin Büyükşehir depremzedelerin hizmetinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin 4. gününde de tüm birimleri ile deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor. Ambulans ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir