Ana Sayfa / Kültür/Sanat / Tarsus’ta konuşan Bakan Ersoy, “Mersin’in turizm hikâyesini yazmaya bir an önce başlayacağız.

Tarsus’ta konuşan Bakan Ersoy, “Mersin’in turizm hikâyesini yazmaya bir an önce başlayacağız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen ‘Tarsus Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle gerçekleştirildi.

İlk olarak Tarsus Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Ersoy, daha sonra beraberinde Vali Ali İhsan Su ve il protokolü üyeleri ile birlikte ilçe esnafını ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy daha sonra Tarsus Müzesi açılış törenine katıldı. Törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il ve ilçe protokolü üyeleri, oda ve borsa başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bakanlık olarak, kültür ve turizm noktasında Türkiye’nin her bölgesini kendi sahip olduğu değerler ve zenginlikler içinde yeniden inşa ve ihya etme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini kaydeden Bakan Ersoy; “Türkiye’nin rakipsiz potansiyelini sözde bırakmayıp, aziz milletimizin ekonomik ve sosyal refahına doğrudan katkı sağlayacak projeler üreterek birer birer hayata geçiriyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy; “Dönemsel özellikleri, yaşamları, tarihi ve kültürleri yansıtan 2 bin 23 eserin sergileneceği ve mescidinden hediyelik eşya dükkânı, bebek bakım odası, engelli vatandaşlarımız için asansörüne kadar gerekli tüm sosyal donatıları tamamlanmış olan Yeni Tarsus Müzesi ile Mersin’e 32 milyon 250 bin liralık bir yatırım yapmış olduk.” sözlerine yer verdi.

2020 yılı itibarıyla, Bakanlık bünyesindeki 199 müze ve 142 düzenlenmiş ören yeri ile Anadolu’nun eşsiz medeniyet mirasını tüm insanlıkla paylaşmaya devam ettiklerini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy; “Geçmişimize bir vefa borcu, gelecek kuşaklarımıza karşı bir emanet taşıma sorumluluğuyla, kültürel ve tarihi mirasımızı korumayı sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Ersoy; “Mersin’in Turizm Hikâyesini Yazmaya Bir An Önce Başlayacağız”

Konuşmasının devamında Mersin’in turizmin en canlı olduğu Akdeniz Bölgesi’nde tarihi, arkeolojisi ve doğasıyla, çok büyük bir potansiyeli barındırdığına vurgu yapan Bakan Ersoy; “Bugün buraya müze açılışımız için geldik. Ancak Mersin’in turizm hikâyesini yazmaya da bir an önce başlayacağız. Kısa süre sonra inşallah tekrar ziyarete gelerek, bütün sektör paydaşlarımızla atılacak adımları istişare edecek ve hızla ilgili projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

Vali Su; “Mersin Tarihi Dokularla Bezenmiş Bir Açık Hava Müzesi Konumundadır”

Vali Ali İhsan Su ise açılışta yaptığı konuşmasında, Mersin’in hemen hemen her sektörde çok ciddi potansiyeli olan bir il olduğunu kaydederek; “İlimiz, Tarsus’tan başlayarak en son ilçemiz olan Anamur’a kadar her yeri tarihi dokularla bezenmiş bir açık hava müzesi konumundadır. İlimizde çok önemli manada tarihi ve kültürel değerlerimiz var. Bunların tanıtımı için Valilik olarak organizasyonlar yapmaya devam ediyoruz. Bugün de eski adliye binası olarak kullanılan bu binamızı müze olarak hizmete açacağız. Çok büyük bir fedakarlıkla önemli bir maddi katkıyla burayı güzel bir müze haline getirdiniz. İlk defa böyle bir konsepte sahip bir müzeyi ilimize, ilçemize kazandırmış olduk. Yaptığınız katkılardan dolayı şahsım ve ilimiz adına şükranlarımı arz ediyor. Bu müzemizin ilimize, ilçemize ülkemize ve ziyaret edecek herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek müzenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından müzeyi gezerek incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, vatandaşlarımızın ziyaretine sunulan müzede, tarihi eserler ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Büyükşehir’in Yüzme Kursu kayıtları başladı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Mersinliler tarafından yoğun ilgi gören Mersin Büyükşehir Belediyesi yüzme kursu kayıtları, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir